Doneer

Waar vind je troost?

Troosthuisje Zwolle + Troosthuisje Leeuwarden

Boudewijn in Zwolle: mei en juni 2022

Gedurende 2 maanden is Troostdichter Boudewijn Betzema twee keer per week te vinden in het Brugwachtershuisje aan de Schoenkuipenbrug (nabij de Turfmarkt) te Zwolle. Elke donderdag en vrijdag in mei en juni van 10:00-16:00 uur. Een bezoek kost je niets, alleen wat moed. Voel je warm uitgenodigd en neem wat licht mee terug in je hart.

Monique in Leeuwarden: mei 2022 voor troost, een luisterend oor, een gedicht of gewoon een moment van stilte; wees welkom in het Troosthuisje aan boord van de Stânfries X (Museumhaven Leeuwarden)! Op dinsdag 17, woensdag 18, vrijdag 20 en zaterdag 21 mei is Troostdichter Monique Buising aanwezig van 10:00-17:00 uur. 

 

Troostdichter in Heino

28 en 29 mei 2022

Tijdens de Kunstroute Heino is de Troostdichter tot troost in de toren van de Nicolaaskerk. Tijden zaterdag en zondag: 11:00-15:00 uur. Toegang gratis. 

Troostdichter in Kampen

18 mei 2022
Troost dichter bij levenden
Op de Nieuwe Algemene Begraafplaats ‘Bovenbroek’ te Kampen komt troost naar je toe (Bovenbroeksweg 4). De Troostdichter draagt troostverhalen en gedichten voor, muzikaal omlijst door violiste Maaike Gerritsen. Tijden: 19:30-21.00 uur (incl. koffie en thee). Toegang gratis.  

Opening tweede Troosthuisje in Leeuwarden

30 april 2022
Feestelijke opening Troosthuisje in Leeuwarden voor Neerlands tweede Troostdichter Monique Buising. Zij krijgt een plek op vlaggenschip de ‘Stanfries X’ in de Museumhaven te Leeuwarden. Aanvang: 15:00 uur. Toegang gratis.

Troostdichter in Lochem

22 april 2022
Op uitnodiging van Fit-Art Academie is de Troostdichter, samen met Jack Kroes op Contrabas, in Het Stadshuus – de huiskamer van Lochem (Markt 3). Vertellen over troost en voordracht, gedichten omlijst met livemuziek. Kom je ook gezellig een bakje/glaasje troost drinken? Aanvang 15:00 uur. Toegang gratis.   

Stichting Troosthuisje viert 5-jarig jubileum

5 april 2022
Op 5 april vierde Stichting Troosthuisje haar eerste lustrum! Wat is er sindsdien ontzettend veel moois en droevigs gepasseerd. Om deze mijlpaal niet zomaar voorbij te laten gaan, zijn de bestuursleden en ambassadeurs bijeen gekomen bij mij thuis. Het werd een mooie en bewogen avond en een prachtige opmaat voor de komende periode. Het geeft mij een geweldig vertrouwen en veel moed om met mijn mooie troostwerk door te gaan.

Agenda Boudewijn 2021

Lebuinuskerk Deventer: ik ben de gehele maand oktober 2021 aanwezig in de Bergkerk, Bergkerkplein te Deventer. 

Stadkamer Zwolle: 24 september 2021
Poëzieavond ‘Troost en Trovariz’, samen met studenten Conservatorium ArtEZ.

Troosthuisje Zwolle 2021: in april, mei en juni 2021 ben ik te vinden in het Troosthuisje aan de Schoenkuipenbrug te Zwolle. 

Kunstroute Heino: 5 & 6 juni 2021
Tijdens de Kunstroute ben ik tot troost in de toren van de Nicolaaskerk aldaar.

Troostwandelingen

Troostwandelingen zijn op afspraak altijd mogelijk
Bel of mail Boudewijn Betzema: klik op de rode buttons onder aan deze pagina

Stem op Troosthuisje

Stem op Troosthuisje

Stichting Troosthuisje doet mee aan Actie warm hart van KRO/NCRV KRO-NCRV organiseert deze actie omdat zij het...

Troost in de herfst

Troost in de herfst

Er zijn er die de herfst prachtig vinden Er zijn er ook die gruwen van deze periode. Voorbode van een sombere tijd met...

Troosthuisje

in Zwolle

Troostwandeling

langs de IJssel

Troostverhalen

Het proces van luisteren is fascinerend. Wat er gebeurt bij troost is zo mooi.
Het verschil kunnen zijn en samen verhalen maken vol met troost.