TROOSTMOMENTJE


De Corona-periode vraagt om creatieve oplossingen. Daarom organiseert Troosthuisje een online Troostmomentje. Iedereen is welkom via een Zoom videoverbinding waar Troostdichter Boudewijn Betzema jou via zijn virtuele Troosthuisje meer dan welkom heet voor een moment van Troost.

Fijn dat ook jij er bent, bij dit online Troostmomentje. Want dat mag, troost mag!

Of het nu gaat om groot of 'klein' verdriet, om een verloren fietssleutel waar je enorm van baalt, of het missen van een dierbare... Troost mag er onvoorwaardelijke zijn voor elk hart dat het even nodig heeft.


Wil jij een Troostmomentje met Boudewijn via Zoom? mail dan naar info@betzema.nl of bel naar 06 42 12 23 99

Link naar onze Zoom Sessie: https://us04web.zoom.us/j/7139104323
Hieronder lees je nog even hoe we te werk gaan:

1. Hoe en wanneer kom ik bij de Troostdichter?
We kunnen in deze tijd niet fysiek bij elkaar komen, daarom doen we dit online via een video verbinding.

Boudewijn wacht in zijn 'digitale Troosthuisje' elke donderdag van 09:30 tot 12:30 uur op jou.2. Wat heb ik nodig om hem te spreken?

Het online video Troostmomentje wordt gestreamd via Zoom.3. Wat is Zoom en hoe werkt dat?

Zoom is een gratis programma waarmee je kunt internetbellen en chatten. Meer informatie www.zoom.us4. Waarover mag ik mijn hart luchten?

Op het moment dat jij bij de Troostdichter aanklopt, luistert hij intensief en onbevangen naar jouw behoefte, wat jij met hem wil delen. En dat mag van alles zijn. Jij mag al jouw verdriet, pijn of wat dan ook met hem delen. Nogmaals, hij luistert en dat kan hij heel goed, maar hij geeft geen advies of raad en verwijst niet door naar derden. Op jouw verzoek zal hij antwoorden op vragen, maar je zal ontdekken dat al pratende met hem de antwoorden als het ware vanuit jou zelf ontstaan. Wanneer je dit wil schrijft hij graag een Troostgedicht voor je5. Hoe lang mag zo'n gesprek duren?

Zo lang jij denkt nodig te hebben om je te uiten. Boudewijn is er voor jou elke donderdag vanaf 09:30 uur. En je kunt tot 12:30 bij hem terecht.6. Is het gesprek 1 op 1 of doen er ook anderen mee?

Net als bij een 'gewoon' Troostgesprek in een echt Troosthuisje geldt ook hier dat het gesprek 1 op 1 is. Het kan zijn dat er iemand anders aanklopt, degene wordt dan vriendelijk verzocht om later nog eens aan te kloppen. Het gaat in het gesprek puur om jou en om jou alleen.7. Wat zijn de kosten?

Het gesprek is altijd kosteloos. Boudewijn vind dat troost bieden nooit gepaard mag gaan met geld. Mocht er op jouw verzoek een gedicht worden geschreven, zal hij je verzoeken om een gift te storten ten name van de stichting Troosthuisje.