s c h r i j f s e l s

Troosten... dat doe jij toch 'om niet'?

'Dat heb je zelf verteld! Dat je als Troostdichter 'om niet' of Pro Deo jouw troostend werk verricht.'

Zei hij vanochtend tegen mij. Jazeker, dat is ook zo, antwoordde ik hem.

'Nou, waarom vraag je dan om donaties en subsidies?'

Nou, kijk hierom: Wat dacht je van huur voor het Troosthuisje en de elektriciteit/stookkosten? Wat dacht je van de gedichtenkaarten? Die moeten worden gedrukt. Ik ben de hele dag aanwezig en zal iets moeten eten en drinken af en toe en komen reiskosten bij. Niet veel maar toch. Als je dat alleen al bij elkaar optelt...

'Aaah! Nooit aan gedacht. Waar kan ik doneren, want ik vind het doel heel gaaf?'

Wil je doneren? Graag! Hoe klein of hoe groot ook:

Ten name van Stichting Troosthuisje
NL 52 RABO 0317 5840 06


Heel dankbaar zijn wij als stichting Troosthuisje met het toenemend aantal particuliere donaties!

Of dit nu eenmalig is of maandelijks. Al deze lieve mensen die ons een warm hart toedragen zijn we zeer erkentelijk. Zij maken het mede mogelijk dat we kunnen doen wat we zo graag willen doen; empathie en compassie inde wereld houden!

Een halfje bruin

Vanochtend voor een charmant interview in Harderwijk geweest www.abdehaas.nl/el-mundo-1/ en op de terugweg bedacht ik dat we nog een brood moesten hebben voor vanmiddag. Ik dacht te weten dat er in een dorpje nabij Deventer nog een klein bakkerijtje zat. Dat klopte! Er zit daar nog een klein, heel klein bakkertje. Naar binnen kijkend zag ik dat de gebakvitrine leeg stond en op een rekje aan de muur lagen twee halve- drie hele bruine- en vier hele witte broden.
Het was doodstil in het winkeltje... Na een paar minuten kwam een heel klein, lijkbleek oud vrouwtje de winkel in. "en...?" Mag ik dat halve bruine brood van u? Ze moest zich helemaal uitstrekken om het brood te pakken en zei ondertussen: "Dit is het op een na grofste tarwe dat we hebben, het grofste is met pompoenpitten." Ze legde het op de marmeren toonbank. Kan ik pinnen? vroeg ik. "Nee...!"
Dan heb ik een probleem. "O ja?" En ze vouwde haar armen op de toonbank, legde haar hoofd daarop en keek me belangstellend aan. Ja, ik heb helaas geen kleingeld meer.
"O," zei ze. Pakte het halfje brood van de toonbank, rekte zich weer helemaal uit en legde het weer op de bovenste plank... Toch wat verbijsterd vergat ik te groeten bij het verlaten van het bakkerijtje.